I follow... :)

Kenapa Mahal SANGAT!!!

ni last month punya cerita yang akk nak kongsi...
bukan cerita kongsi ekkk...(lu langsi, lu mati...) ekekekekke

akk pergi la makan kat satu restoran kat area Bangi tu..
Hmmm..nama restoran tak ingat...
restoran tu sederet dengan kedai cina Muslim Mohd Chan tu..

tapi akk makan kat kedai cina muslim jugak..tapi yang belah hujung sekali..
sbb kalau ikutkan nak makan kat kedai Mohd. Chan tu..
tapi di sebabkan orang ramai kat restoran tu...
akk pon mencuba la nasib makan kat kedai ni..

kedai ni memang nampak ekslusif sikit...
sikitttt je ekkkk...
orang pun tak ramai...so dengan keadaan akk yang terpaksa menjaga budak tecik yang sedang membesar...
so tahap 'kehyperaktifan' dia tu memerlukan tempat yang tidak begitu ramai orang...
sebab budak tecik ni..(seperti dalam gambar tu)
kalau orang ramai sangat dia jadik tak tentu arah @ rimas la...

sampai2..akk pon order la...soto ayam...sebab dalam gambar nampak menarik, tertarik, kau memang kababommmm...
Si Alif pulak..order nasik ambeng...
si Amirul order burger ayam je..
Dessert lak...amik creme bluree (nak ingatkan nama dessert ni just ingat bruce lee je...)

air pulak anak-anak order air oreo chocolate ...
manakala akk plak ..teh O ais limau jekkk..

dah selesai order...
tunggu......

tunggu lagik.......

tunggu lagikkkkk.....

nak dekat 30 minit air baru sampai......
hati dah panas ni....tak pe..sejukkan hati ni akk pon minum la...

tunggu lagi..

10 minit...

20 minit...

25 minit...
baru la sampai apa yang kami order tu...
cuba kira berapa lama kami tunggu untuk nak makan je...tak pe lagi..
makan la dengan hati yang marah ni...(sebab perut memang dah lapar)
tapi rasanye..pada akk biasa sahaja..
manis ajinomoto tu terserlah sgt...manis gula tu lain rasanye..
burger ayam pulak...dah la daging dia rentung dah keras plak..
roti lagi laaa....hmmm...

nasi ambeng dia...ok sikit laa...itu boleh di puji...walaupon tak sesedap mana pon...bila dah habis...akkk mintak la dessert yang akk order tadi...

tunggu lagikk.....

tunggu lagikkk....

dan tunggu lagikkk hokeyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!

anak dah start meragam....penat + mengantuk = nak tidur...
so baru je nak bangun pergi bayar dessert pun sampai..

order 1 je pon...bukan nye banyak sgt...
 dah sampai...nampak menarik...mesti sedap kan..
Alif dengan tak sabar terus la menceduk dessert tu...tetiba dia cakap..

'mama...mama dah rasa ke dessert ni?'

akk pulak : ' kenapa?'

Alif : ' tak la...mama rasa la dulu..'

iskkk..macam ade yang tak kena ni......akk pun makan la...
erkkkkk...hanyirnye bau telur!!!! derang tak letak esen vanilla ke????

nak tak nak terpaksa abiskan jugak sebab dah order..MAHAL pulak tu.. RM 7.50 tau....ramekin tu size paling kecik je...

dah siap masak..akk pon gi la kaunter nak bayar...tak kan nak makan free lak kan...heheheh
Total sume sekali RM 75.80...
wah!!! rasa nak pitam akk di buatnye..apa yang aku makan sampai mahal begitu sekali dengan servis, makanan yang hampeh tu...!!!!!!!

tak puas hati betul!!!

so kesimpulan nye..jangan ingat kedai yang gah cantik bermakna makanan dan servis derang bagus yekk (tapi tak semua begitu..hanya segelintir sahaja..)

tapi tu la...gatal sangat nak pegi makan kat situ...sapa suruh!!!
padan muka sendirik....huhuhuhu


No comments:

Post a Comment