I follow... :)

N3 tiada bernama.....

Rasanya belum terlambat lagi akk nak ucapkan
Selamat Hari Bapa kepada semua lelaki yang bergelar bapa atau yang bakal bergelar daddy atau yang sedang berusaha untuk bergelar papa....

credit to mr google..


Buat En. Hasben yang berada nun jauh di perantauan...
Happy Father's Day...we luv u, we miss u....kuat-kuat.. :)

Buat ayahanda yang di hormati, 
Moga dikurniakan kesihatan yang baik, dilimpahi rahmat olehNya dan semoga perjalanan abah ke Tanah Haram nanti..insyaallah akan di permudahkan..AMIN..

Buat arwah ayahanda mertua yang diingati dan di kenangi,
Moga arwah tenang disana...
Al-fatihah..
-
-
AMIN..



lama betul tak ber update dapur akk ni ekkk
maaf la kepada yang ada bagi email tanya bila nak update..

dalam masa 2 minggu ni macam2 benda terjadi
ni yang baru nak share ni

N3 lepas akk ada bagitau yang anak akk kene jangkitan kaki, tangan dan mulut..
kene 'tahanan reman' 10 hari kat umah..
sbb penyakit ni boleh berjangkit..

so bila dah baik...seminggu kemudian budak kecik tu kene
cucuk plak untuk 1thn 6bln punya..
cam biasa la..kalu budak kecik kene cucuk..confirm 
DEMAM...
walaupon dah bagi ubat demam, lepas balik dari klinik tu..
nak buat macamana kan..
8 hari jugak la budak kecik tu demam panas..

sian dia..kurussss sangat..
sbb makan x de selera..minum pon sikit2 je..
dia bantai la BF ngan akk 24jam...
aduh...bengkok badan...

bila demam dah beransur pulih..
tetiba2 akk perasan ada bintik2 merah macam ruam kat muka..
 ingatkan ruam panas..
sbb sekarang ni musim panaskan..

2-3 hari pastu nampak dah banyak kat muka...
aduhhhhh...sudahhhhhhh
kene RUAM CAMPAK la pulakkkk

waaaaaaaaaaaaaaaa...
dah la masa dia demam, akk memang x cukup tido
sbb kene monitor suhu badan dia...
 takut panas melampau...

muka memang nampak letih, kusam dan JERAWAT ku naikkkkk
waaaaaaa.....muka ku... :(

ni kene ruam campak...
jenuh la gi ke rumah india kat area nilai
tanya pokok semambu /daun neem..
kredit kepada writing by moonlight..
kredit kepada muhammadaatif.blogspot


x de la pulak...kalu ade pon tinggal tunggul je..
waaaa..mana nak carik ni..
nak gi ke Putrajaya, jauh sangat..
budak kecik ni bukan boleh kalu mama dia driving lama-lama
tambah2 kalu dah tak sihat badan..
lagi laaa..
mengamuk je kejenyee..

so akk x de  cara lain terpaksa bagi minum air kelapa muda,
makan pun yang berebus sahaja..
3-4 hari gak la dapur x berasap sgt..

lepas minum air kelapa muda tu, malam tu lagi naik penuh...
panik jap...
credit to mr google..

 si kecik da mengamuk, sbb dia rasa x selesa..

waaaa..sedihnya tgk dia..asyik menangis je..
memang tak boleh nak berenggang jap..nak kita peluk je.....duduk kat tepi pon x nak..
bila kita peluk tu dia senyap dan tido..problemnye dia nak tido/peluk sambil kita duduk...baring dia x nak...
credit to mr google (kiutnyeeeee....grrrrrr)

memang nak berlipat gak la tulang belakang ni...
3-4 hari la..kene tidur duduk...sbb kalu baringkan dia..
dia menjerit mengamuk...
hmmmmm....mana2 la awish...sian dierrrr :(

gambar dia masa demam campak, x dapat nak amik sbb dia x nak..
bila kita nak tangkap je gambar, dia marah...mengamuk..menjerit..
biasa la orang badan x sihat...
mood pun tak berapa baik kan....

semoga anak mama yang kecik tomei ni...cepat sembuh..
rindu la nak tengok dia menari, menyepahkan dapur mama, barang2 kek mama, tolak kerusi makan, main sorok2, main cak-cak, bercakap bahasa planet marikh adik tu....., buat bunyi kucing.....,kalu bukak pampers nak mandi mesti dia berlari dulu suh kita main kejar2 ngan dia sambil berbogel....

waaaaaa...rindunyeeee..
cepat sikit sembuh ye sayang.....mama akan cuba carik daun semambu tu lagi....

sedihnye hati...... 
kredit to Mr. google

 


 






2 comments:

  1. terjumpa info ni, juga pasal demam campak… sharing is caring :) - Demam Campak Berjangkit

    ReplyDelete
  2. terima kasih diatas info tu....saya hargai sangat2.. :)

    ReplyDelete